sâmbătă, 1 mai 2010

“Te iubesc” si “Imi cer iertare”….

Doua expresii parca uitate de lume si totusi atat de puternice. Recent am citit una dintre cartile lui Joe Vitale in care am descoperit o metoda de purificare si eliberare extraordinara.
Autorul povesteste , la randul lui, cazul unui terapeut din Hawaii care a reusit sa vindece un salon intreg de oameni cu probleme mintale .Si asta fara sa ii consulte in cabinetul sau.

Doctorul i-a marturisit lui Vitale metoda sa de vindecare absolut uimitoare. Tot ce facea era sa spuna incontinuu „te iubesc” si „imi cer iertare” .. Asa ca, in fiecare zi statea in cabinetul sau si repeta aceste”formule magice” . Medicul ( pe numele sau Ihaleakala Hew Len) considera ca atunci cand vrei tu insuti sa te eliberezi si transmiti aceasta energiei Divinitatii , automat cei din jurul tau se vor schimba si ei , oricat de incredibil ar putea suna..Cu cat repeta mai mult aceste cuvinte, reusea sa devina mai bun si implicit, cei din jurul sau se schimbau datorita acestui sentiment. Daca la inceput cei din acel salon erau greu de stapanit si provocau mereu probleme personalului, cu ajutorul acestei metode pacientii s-au linistit si nu au mai cauzat probleme.
Tot ceea ce simtim in interior se reflecta in lumea exterioara. Tocmai de aceea aceasta tehnica poate avea rezultate uimitoare. Conceptul apartine spiritualitatii havaiene ho’oponopono, observa autorul ( cititi cartea „Cheia” pentru mai multe informatii)

Atunci cand spui „te iubesc” si chiar simti acest lucru inlauntrul tau , lucrurile vor incepe sa se schimbe in jurul tau si vei putea atrage ceea ce iti doresti. De multe ori , nu putem chema in viata noastra binele dorit ( indiferent de ce natura esta acesta) tocmai din cauza lipsei de incredere in fortele proprii si a altor asfel de idei . Daca nu consideram ca meritam , nu vom avea ceea ce ne dorim . Cum spune si autorul intotdeauna „primim ceea ce simtim”. Asta e esenta. Asta e viata. Ce ar fi sa ne iubim mai mult ?Ce ar fi sa ne iertam cu adevarat pentru orice greseala? Si cel mai important: Ce ar fi sa facem din aceasta lume una cu adevarat fericita? Iubirea si iertarea au puterea de a ne elibera...

4 comentarii:

  1. Da, aşa este!

    "Fii tu însuţi schimbarea pe care o vrei în lume", spunea Ghandi şi avea dreptate. Iubeşte şi manifestă-ţi iubirea în toate actele tale, interioare şi exterioare şi astfel lumea îţi va urma exemplul.

    Eu cred că iertarea e un mecanism consumator de energie. Presupune o luptă cu tine însăţi, fiindcă necesită să înfrângi un reentiment şi tendiţa adânc înrădăcinată, aceea de a face dreptate, de a repara o acţiune cauzatoare de urmări negative. Dacă iubeşti, atunci ideea de iertare capătă o conotaţie destul de curioasă fiindcă iubirea necondiţionată înseamnă să depăşeşti conceptul de vină sau greşală a cuiva. Să consideri tot ceea ce se petrece, ca fiind o curgere de evenimente ce decurg cu necesitate dintr-o cale de evoluţie spirituală, fie că o numeşti karmă sau simple experienţe "didactice" de viaţă.
    Dar, una peste alta, deşi nu-i tocmai uşor având în vedere vremurile în care vieţuim, mi se pare corect şi de dorit să facem ceea ce ai scris.
    O duminică frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  2. erată: reentiment = resentiment
    :)

    RăspundețiȘtergere