miercuri, 5 mai 2010

Despre credinta...

Mai multe persoane mi-au atras atentia ( atat bloggeri cat si prieteni,cunoscuti, etc) asupra importantei credintei in viata unui om. Tot ceea ce am scris inainte ( referitor la legea atractiei) se impleteste cu credinta in Dumnezeu, de fapt este cam acelasi lucru , doar ca exprimat prin alte idei si concepte.
O definitie foarte frumoasa a credintei am descoperit-o citind cartea „You Were Born Rich” a maestrului in dezvoltare personala , Bob Proctor. Citand un bun prieten de-al sau , autorul ne aduce la cunostiinta una dintre cele mai frumoase explicatii ale acestui concept „ Credinta este abilitatea de a vedea invizibilul si de a crede in incredibil , si acesta este lucrul care ii face pe credinciosi sa primeasca ceea ce masele considera ca este imposibil” .
Din punctul meu de vedere, aceasta este esenta credintei. Cine crede cu adevarat in Dumnezeu , incearca din rasputeri sa aplice aceasta definitie si stie ca totul va fi bine. Nu isi mai face griji. Grijile ne tradeaza. Arata nesiguranta. Cred ca ar trebui sa luptam mai mult pentru a fi cat mai relaxati ( stresul e absolut inutil ) . Doar asa putem sa aratam Divinitatii ca intr-adevar suntem pe aceeasi lungime de unda cu ceea ce cerem. Daca noi nu suntem recunoscatori pentru momentul prezent , cum putem sa ne asteptam ca fericirea sa bata la usa vietii noastre?! .” Pe toate ce le veti cere rugandu-va, sa credeti ca le-ati si primit, si le veti avea „ Matei 11:24
In primul rand trebuie sa ne situam noi pe aceeasi frecventa cu binele dorit. Sa ne bucuram ca si cum l-am avea deja si asa vom fi tot mai aproape de idealurile noastre.
Cine stie sa citeasca printre randuri va intelege ca acesta este de fapt mesajul tuturor marilor profeti si invatati care au trait pe acest Pamant...
Dumnezeu ne-a dat capacitatea de a alege. Aceasta e cea mai importanta abilitate a oamenilor.
In momentul in care vom alege sa credem cu adevarat, putem sa fim siguri ca Divinitatea ne va lumina si ne oferi tot ceea ce ii vom cere. Pentru a sublinia mai bine ceea ce vreau sa spun, trebuie sa il citez din nou pe Bob Proctor: „Primul pas in procesul creator este acela de a te relaxa si a-ti imagina ca deja esti in posesia binelui cerut. Al doilea pas este: ( o sa folosesc varianta engleza pentru a fi inteleasa mai bine esenta cuvintelor ) Let Go and Let God”!

Pacea fie cu voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu