duminică, 11 aprilie 2010

Vrei sa scapi de stres? Incearca „terapia” chakrelor!

Am descoperit recent ca una dintre cele mai bune metode pentru a te elibera de stres este terapia.. chakrelor. Inainte de a va detalia ce trebuie sa faceti pentru a incepe asa un proces, sa incepem cu inceputul. Chakrele sunt niste centri energetici din organismul nostru , centri care raspund la emotiile si sentimentele noastre si ne „creeaza” incontinuu starea de spirit. Exista 7 chakre principale in organismul uman . Nu o sa va mentionez si numele lor din limba sanscrita , pentru ca nu sunt tocmai usor de memorat. Dar tineti minte: exista chakre in urmatoarele „locatii”: coloana vertebrala, splina, plexul solar, inima, gat, frunte si crestetul capului.
Ca sa ne eliberam de energiile negative care sunt concentrate in acesti 7 centri exista mai multe metode: cea mai cunoscuta este practicarea yoga, stiinta relaxarii cum imi place sa o denumesc. Incercati sa faceti cateva exercitii din Hatha Yoga daca vreti sa va eliberati de orice stres. Exercitii sunt destul de simple , dar foarte utile , pe o perioada lunga de timp.
Daca nu va impacati bine cu asanele (posturile yoga) si vi se pare ciudat sa stati in tot felul de pozitii complicate, nu e nicio problema. Exista alternative. Spre exemplu : dupa o zi obositoare la servici sau acasa ( sa nu uitam cat de extenuanti pot fi cei mici) este ideal sa te asezi intr-o pozitie relaxanta ( nu conteaza daca stai in pat , pe scaun sau pe jos chiar) si sa iti imaginezi pur si simplu cum energia negativa iese din acesti centri energetici, rand pe rand. Vizualizeaza fiecare chakra (in functie de locul unde se afla, gandeste-te ca este o „moneda „ de energie ) in parte si roaga pur si simplu Universul sa te elibereze de orice tensiune . O sa observi, ca daca faci exercitiul corect si te concentrezi, in momentul in care ceri asta iti vor aparea anumite ganduri si „imagini” in minte, tocmai lucrurile care te incarca negativ si trebuie , deci, sa scapi de ele. Dupa aceea, imagineaza-ti cum acele energii ies din fiecare chackra in parte si imagineza-ti ca te umpli cu energie pozitiva. Este bine ca inainte sa te apuci de acest exercitiu sa te eliberezi de orice alte ganduri , pentru a avea un efect garantat. Imagineaza-ti ca ai mintea limpede , fara niciun gand , esti pur si simplu tu, acolo si atunci. O sa fie greu la inceput pentru cele care nu sunteti obisnuite, dar cu timpul o sa reusiti.
Daca nu vreti sa va apucati nici de acest proces , va mai pot indica o forma de meditatie mai simpla , dar la fel de benefica. Daca aveti anumite cunostiinte in domeniu probabil ati auzit de mantre. Acestea sunt anumite sunete, incantatii, care te ajuta sa te relaxezi. Este „muzica” chakrelor si a spiritului daca vreti. Incercati , pret de cateva minute pe zi, aceasta metoda. Este extrem de relaxanta .
Asa cum am spus, cei 7 centri corespund unor organe din corp , dar si unor tipare emotionale si psihologice. Spre exemplu , chakra inimii este afectata in mod negativ atunci cand avem probleme in dragoste, a doua (chakra splinei) este legata puternic de trairile noastre sexuale , iar cea de-a cincea( chakra gatului) are legatura cu dorinta launtrica de a exprima si comunica ceea ce simtim in interior. Atunci cand suntem in armonie cu tot ceea ce se inmpla in jurul nostru si in sufletul nostru , putem spune


Practicata corect, aceasta terapie poate avea niste efecte uimitoare. Te vei simti mult mai bine, garantez. Retineti ca ce ati citit mai sus este doar o succinta prezentare a unor metode de meditatie si a chakrelor in sine. Daca vreti mai multe in acest sens , incepeti sa studiati mai amanuntit cum stau lucrurile. Poate fi foarte placut atat ca mod de petrecere a timpului liber , cat si ca forma de vindecare a psihicului. Nu uitati ca meditatia este considerata de catre expertii in domeniu o adevarat metoda de echilibrare a spiritului..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu