miercuri, 14 aprilie 2010

Gentile...ce ne-am face fara ele?

De cativa ani incoace am observat popularitatea de care s-au bucurat gentile in randul tuturor femeilor. Nu zic ca pana acum nu erau importante, dar parca nici chiar asa . Personal, mereu am crezut ca sunt accesoriile cheie ale unei vestimentatii si te pot scapa de monotonie.

Dupa ce staruri ca Victoria Beckham sau Heidi Klum au devenit nedespartite de gentile lor supradimensionate , de o calitate extraordinara , lumea a inceput sa speculeze. Si uite asa de cativa ani incoace, toate casele de moda au inceput sa creeze accesorii , dar in special posete . Dupa cum era de asteptat, mafia s-a raspandit si in acest domeniu. O gramada de asa zise firme care ,chipurile, cumpara genti orginale, dar le vand la preturi derizorii, pentru ca sunt foarte buni la suflet...La fel se intampla si in industria parfumurilor, dar asta e alta poveste care nu isi are rostul aici.
Majoritatea femeilor adora gentile , iar eu le inteleg foarte bine . Stiu cum e sa pleci la cumparaturi dupa o geaca groasa de iarna, pentru ca afara sunt -10 grade si sa te introci acasa dardaind de frig pentru ca ti-ai mai luat o gentuta...dar nu e nicio problema atat timp cat esti fericita.
Pe vremuri, posetele plic erau considerate extrem de elegante si nu puteau fi purtate decat la evenimente pe masura. Tocmai de aceea ma bucur ca plicul s-a reinventat si se poarta acum „ pe o parte”( stilul crossover). Chiar daca si-a pierdut din eleganta, arata foarte bine chiar si la o rochie mai pretentioasa. Parca taie un pic din aerul mult prea sobru , pe care il vad la foarte multe fete tinere din pacate...

Ati observat moda de „postas” care s-a impus de vreo 4-5 ani. Foarte simpatice, aceste posetute mititele , dar incapatoare au devenit ceva obisnuit atat in tinutele pustoaicelor de liceu , cat si in vestimentatiile femeilor cu varste respectabile. Un mic obiect care uneste generatiile...Moda retro ne-a facut sa ne simtim mai aproape de bunicile noastre, mai ales ca au dulapul plin cu „comori”...

Nu uitati ca gentile foarte mari nu mai sunt deloc la moda in 2010. Trebuie sa fie de dimensiuni medii, cat mai stralucitoare si cu tot felul de zorzoane si aplicatii...
Daca vrei sa fii in pas cu tendintele anului alege o geanta rosie. Este una dintre culorile vedeta, alaturi de portocaliu si galben. Poti de asemenea sa alegi o nuanta neutra, sunt foarte in voga .

Aceste obiecte atat de utile si frumoase isi au originile inca din antichitate . Vechii egipteni aveau genti purtate in jurul taliei,asemanatoare cu cele din zilele noastre, spun cercetatorii...Dar de abia in secolul otsprezece au inceput sa fie purtate ca accesorii, pana atunci au indeplinit strict rolul lor de baza.

In zilele noastre accentul este pus mai degraba pe posete, bijuterii si pantofi decat pe haine. Acestea sunt decisive intr-o tinuta si arata creativitatea si bunul gust al persoanei respective, daca sunt bine asortate. Foarte multi stilisti recomanda sa investim mai degraba in accesorii scumpe decat in haine. Daca o rochie poate arata bine chiar daca nu este de super firma, cu gentile si pantofii lucrurile stau total diferit. Un ochi format sau o persoana care stie sa aprecieze calitatea va stii imediat sa faca diferenta ..Asa ca mai bine sa investim in cateva accesorii frumoase si scumpe . Multe femei cred ca daca au 20 de posete ieftine totul e rezolvat si eleganta se subintelege...Ei bine nu e chiar asa . Exista o vorba in moda: „Spune-mi ce geanta porti , ca sa iti spun cine esti!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu