sâmbătă, 17 aprilie 2010

Calm. Seninatate

...Ca sa vedeti ca ma tin de cuvant si nu am de gand scriu doar despre haine, accesorii sau alte lucruri care tin de..exterior. Ceea ce urmeaza sa cititi este ultimul capitol din celebra carte a lui James Allen " As a Man Thinketh". O carte micuta, dar doar ca numar de pagini. Cine vrea un nou inceput are nevoie sa fie calm si detasat inainte de toate. Cititi cele ce urmeaza cu multa liniste in suflet pentru ca acest mesaj este insasi esenta vietii...
“ Seninatatea mintii este una dintre cele mai frumoase bijuterii ale intelepciunii. Este rezultatul efortului de rabdare, de lunga durata pentru a ne controla pe noi insine.
Prezenta seninatatii este un indicator al experientei sustinute si a unei cunostiinte solide a legilor si operatiunilor gandirii.
Un om devine calm pe masura ce se intelege pe sine, cand accepta ca e o fiinta a gandului. Aceasta cunoastere necesita o intelegere a celor din jurul nostru, a faptului ca rezultatele pe care le obtin sunt pe masura gandurilor. Atunci cand omul dezvolta o intelegere corecta si vede mai clar relatiile interioare avand in vedere cazua si efectul , va termina cu grijile, supararile si lacomia. Acel om va ramane calm , relaxat si senin.
Omul puternic si calm este iubit si apreciat. Este ca un copac care face umbra pe un taram al setei sau o piatra de adapost pe vreme de furtuna.
Cine nu iubeste o inima linistita, o viata dulce, calda si temperata? Nu conteaza daca ploua sau e soare sau ce schimbari vin catre aceia care poseda aceste binecuvantari pentru ca ei sunt mereu senini si calmi. Acest minunat echilibru al caracterului pe care il numim seninatate este ultima lectie a culturii . Este floarea vietii , rodul sufletului . Este la fel de pretioasa ca intelepciunea, mai dorita decat aurul. Cat de neinsemnata este o fuga dupa bani in comparatie cu o viata senina. O viata traita in oceanul adevarului, dincolo de valuri si furtuni, in Eternul Calm!
Cati oameni exista pe acest pamant care isi amarasc vietile , care strica tot ce este dulce si frumos prin temperamentul lor exploziv ,care distrug isi caracterul si echilibrul si isi fac sange rau!
Este de intrebat daca nu cumva majoritatea oamenilor isi distrug vietile si isi strica fericirea tocmai din cauza lipsei de autocontrol . Ce putini oameni intalnim in viata care sa fie bine echilibrati, care sa aiba sa liniste in suflet si un caracter bine definit!
Da, umanitatea este supratensionata , este tumultoasa din cauza unei lacomii exagerate si tematoare din cauza anxietatii si a indoielii. Doar omul intelept, doar acela ale carui ganduri sunt controlate si purificate, face ca vantul si furtunile sufletului sa il asculte pe el.
Suflete aruncate deparate de furtuna, oriunde ati fi, indiferent de conditiile in care traiti tineti bine minte: in oceanul vietii insulele binecuvantarii zambesc, iar taramurile insorite ale idealurilor voastre asteapta sa veniti.
Tineti mainile bine stranse pe carma gandului. In corul sufletului, el ocupa locul dirijorului. Nu face altceva decat sa doarma. Treziti-l. Autocontrolul este forta. Gandirea corecta este maiestria. Calmul este puterea. Spuneti-va in inima voastra: Pace! Fii de puternica.”

Daca vreti sa cititi aceasta carte puteti sa o downloadati( pe gratis) de pe acest site: http://asamanthinketh.net/

Un comentariu: