marți, 22 iunie 2010

Hainele esentiale pentru garderoba ta de „vis”...

....Tendinte...un cuvant care da multe batai de cap pasionatelor de moda si nu numai. Daca stam un pic sa analizam problema, putem sa ne dam seama ca aceste curente ale modei sunt de fapt, un bussines foarte profitabil .Moda este una dintre cele mai mari si dezvoltate industrii ale lumii. Saptamana aceasta trebuie sa vorbim despre acest subiect . O sa va dezvalui pe parcurs care sunt de fapt hainele indispensabile pentru a avea o garderoba eficienta. Este foarte bine daca ai ales sa te imbraci dupa ultimele trenduri de la Paris, dar poate ca ar trebui sa te gandesti mai bine inainte de a cheltui sume exorbitante pe haine cu o „viata” extrem de scurta.

Desigur ca orice femeie care se respecta trebuie sa aiba in vedere ce se poarta, dar acest lucru poate fi redat si prin accesorii , coafura si machiaj. De exemplu, acum sunt in voga curentele exotice gen Africa si India. Daca vrei sa fii solidara cu aceste idei, poti foarte bine sa te impodobesti cu niste accesorii specifice stilului. Personal, ador bijuteriile acestor culturi si cred ca dau foarte bine mai ales acum ca vine vara....O esarfa legata sub forma unui turban este iarasi o metoda foarte buna pentru a sugera acest stil...Si astea nu sunt decat doua dintre multele exemple...Cred ca cel mai intelept este sa investim in articole de imbracaminte „nemuritoare”.

Un taior elegant, cu detalii fine si o taietura frumoasa nu se demodeaza niciodata. Nu acelasi lucru putem sa spunem si de cele in culori tipatoare, cu imprimeuri si logo-uri. Chiar daca ambele au costat o avere, poti sa fii sigura ca primul e o investitie foarte buna, pe cand cel de-al doilea e mai degraba un moft de sezon...Adevaratii stilisti militeaza pentru piesele vestimentare de calitate, pe carele poti purta multi ani, fara riscul de a fi demodata sau ridicola. Desigur , asta nu inseamna ca nu trebuie sa iti cumperi ceva”la moda” daca iti doresti foarte mult, iar acel lucru chiar te avantajeaza.

Kendall Farr, o celebra stilista din America , a facut o scurta lista cu hainele esentiale pe care ar trebui sa le aiba ,orice femeie care se respecta , in garderoba sa. Mie mi-a fost de folos. Sper sa va placa si voua.

Sa incepem cu ..pantalonii. Stilista ne recomanda sa avem cel putin 2 perechi . Unii cu o croiala simpla, eleganta, de zi , iar ceilalti sa fie mai lejeri, dintr-un material mai scump, pentru zi si seara.

Daca tot vorbim despre pantaloni, sa nu uitam jeansul. Pur si simplu nu poate lipsi din garderoba de baza a unei femei moderne. Ar trebui sa avem doua perechi. Unii de lungime adecvata pentru tocuri, iar ceilalti sa fie potriviti pentru a fi purtati cu tenisi sau balerini...Desigur, e bine sa optam pentru croielile clasice , care nu se demodeaza de la un an la altul.

Sa trecem la alte articole vestimentare...Este indicat sa detinem cel putin o camasa alba inchisa ( de ce mai buna calitate pe care ne-o permitem) si mai multe tricouri ( in culorile care ne vin cel mai bine) . De asemenea, minim 3 svetere ( pentru toate anotimpurile, iar daca sunt confectionate din merinos sau casmir cu atat mai bine) . Unul pe culoarea negru , pentru a fi usor de asortat cu pantaloni si fuste, unul de culoare neutra si unul intr-o culoare intensa , pentru momentele cand vrei sa fii in centrul atentiei...

Taiorul este unul dintre articolele de baza ale unei garderobe corecte . In primul rand , trebuie sa detii unul elegant pe care poti sa il porti cu o pereche de pantaloni inchisi la culoare. Ar mai fi necesar inca unul cu o croiala sport , gen jacheta de aviator sau motociclist, din piele simpla sau intoarsa care „merge si la distractie, dar si la servici” spune Kendall Farr.

Pentru vremea rece, este bine sa avem 3 mantouri. Un trenci clasic , ideal pentru anotimpul ploios , pe negru sau o culoare neutra. Un mantou pana la genunchi, care sa mearga purtat atat ziua dar si seara, dintr-o stofa de lana grea sau piele normala. Desigur, este obligatorie o haina de iarna de cea mai bina calitate, cu care sa te poti mandri la orice eveniment...
Acestea sunt doar cateva exemple de articloe vesstimentare pe care le poti purta o perioada indelungata ,daca le ingrijesti corespunzator . Toate sunt piese de baza, de la care pleaca toti designerii atunci cand creeaza trendurile anului .. Trebuie sa inveti mereu sa te reinventezi , chiar daca pleci de la aceleasi lucruri ...Asta e idea de baza in moda, la fel ca si in viata ...

Nu mai stati pe ganduri si treceti la treaba. Aceasta lista este raspunsul la vesnica intrebare „ si eu cu ce ma imbrac acum?!”... Va reamintesc ca e foarte ok sa aveti si haine din tredurile actuale. O pereche de pantofi , o esarfa , o ie ( ca tot e la moda) etc.Suint mereu binevenite, mai ales daca te avantasjeaza . Si inca o regula de aur: Imbraca-te in functie de varsta pe care o ai ...acum! Chiar e aiurea sa te imbraci la 30 de ani ca o pustoaica de 15 . Desigur, asta nu inseamna ca trebuie sa adopti tinute clasice si serioase. Nicidecum. Trebuie doar sa iti respecti varsta din buletin si sa ai incredere in tine, indiferent de anul in care esti nascuta. ...

Pe saptamana viitoare si nu uitati : ideea de baza ramane cea pe care v-am prezentat-o mai sus : Shopping, shopping si iar shopping dar cu..cap!

3 comentarii:

  1. Ce mişto!!
    Să fi fericit fără motiv!
    -Cine are reţeta!?
    Prinde orbu...:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Reteta e in interior, dar asa inghesuitaa...
    Asa micaa..,plina de insuficienta in perspectiva grandioaselor planuri personale;))

    Multumesc de frumusetea.. transmisa prin "pace"

    RăspundețiȘtergere
  3. Saptamana aceasta trebuie sa vorbim despre acest subiect

    Cum adică trebuie?

    RăspundețiȘtergere