miercuri, 16 iunie 2010

Despre afirmatii si puterea extraordinara a acestora

Si de aceasta data trebuie sa va vorbesc putin de o carte recent citita. ...Am inceput din nou sa citesc, placere pe care nu stiu din ce motiv, am cam negat-o in ultima vreme...
Este vorba de o noua carte „miraculoasa” ca sa ii spun asa.... O lucrare magnifica a unui specialist in domeniul motivational. Este vorba despre „Dincolo de gandirea pozitiva” , scrisa de un excelent psihiatru –Dr. Robert Anthony-. Domnia sa ne ofera raspunsuri la toate intrebarile , legate de viata si de natura noastra si ne ofera perspectiva unei alternative minunate...Ca majoritatea specialistilor in domeniul dezvoltarii personale, ne indeamna la o gandire pozitiva, curata . Ne reaminteste de faptul ca noi ne planificam propria viata si tocmai de aceea trebuie sa fim atenti la gandurile si actiunile noastre. Pana aici nimic neobisnuit pentru cei familiarizati cu aceasta arie. Dr. Anthony vine totusi cu ceva nou ( cel putin pentru mine) . Ne invata sa avem grija ce ne spunem noua pe parcusul unei zile intregi. Cei care stiu si aplica legea atractiei in mod constant , stiu ca de multe ori intampina dificultati... De exemplu, poate vrei sa atragi o masina noua in viata ta...Iti tot repeti acest lucru in gand, te vizualizezi in noua masina, simti ca este deja a ta...dar parca totusi rezultatul intarzie sa apara...In primul rand , in aceste momente doctul ne sfatueiste sa fim calmi si sa nu ne pierdem credinta, pentru ca, atunci cand afirmi ca iti doresti un lucru, in plan cosmic, este deja al tau... Obiectul aspiratiilor noastre nu se manifesta intotdeuna repede pentru ca noi nu suntem de fapt clarificati in interior. Chiar daca spui : Vreau acea masina, mi-o doresc cu adevarat, etc. se intampla uneori ca noi sa ne indoim totusi in interior de aceste afirmatii...De aceea apar dificultati in a se manifesta....Pentru a ne fi mai usor, Robert Anthony ne sugereaza sa folosim in loc de puternicul „vreau” , un verb mai cald, sa ii spunem, si anume „aleg”....Cu alte cuvinte in loc de „Vreau masina cat mai repede” ar fi mai indicat sa folosim „Aleg sa atrag o masina noua si frumoasa” ....Personal, sunt de acord cu scriitorul, parca e mai usor de acceptat pentru mintea noastra cea din urma expresie... Asa intelegem mai bine ceea ce ne dorim si scapam un pic de tensiune ...Doctorul ne invata sa folosim in fiecare zi astfel de afirmatii folosind cei trei pasi de baza desigur: sa vrei, sa crezi si sa vezi in interiorul tau obiectul dorintei... Pentru a ne veni in ajutor, Dr. Anthony ne ofera o serie de afirmatii care , folosite corect, ne pot ajuta sa ne schimbam conceptiile si ideile, pentru a deveni liberi si fericiti , asa cum ar trebui sa fim cu totii. Asa ca, acestea fiind spuse , trebuie sa va impartasesc aceste afirmatii miraculoase:


„Aleg sa ii iert pe toti”.

„Aleg sa cred ca exista o Putere care lucreaza prin mine pentru a manifesta binele in vaiata mea”.

„Aleg sa ma iubesc neconditionat , indiferent de cate greseli fac”.

„Aleg sa imi permit sa fac greseli”.

„Aleg sa atrag banii in viata mea, incepand din acest moment”.

„Aleg sa merit sa fiu bogat”.

„Aleg sa am incredere in mine”.

„Aleg sa ma eliberez si sa am incredere in mine” .

„Aleg sa imi asum responsabilitatea pentru viata mea si nu mai dau vina pe altii” .

„Aleg sa atrag doar lucruri frumoase in viata mea” .

„ Aleg ca situatiile tensionate sa ma faca mai creativ „.

„Aleg sa-mi iubesc corpul si sa il tratez cu deplin respect”.

„Aleg sa ma separ de ceea ce am si de ceea ce fac”.

„Aleg sa fiu viu 100% din timp si sa arat asta actionand cu entuziasm”.

„Aleg sa iubesc Sursa mea de putere”.

„Aleg sa renunt la tot ceea ce nu imi sustine scopurile”.

„Aleg sa am o viata interesanta si sa atrag in viata mea oameni interesanti”.

„Aleg sa anticipez cu usurinta evenimente in imaginatia mea si stiu cum sa le fac
fata atunci cand apar”.


...Si cea mai importanta afirmatie , daca intr-adevar vreti sa incercati aceasta metoda : „Aleg sa imi placa sa imi fac afirmatiile cu regularitate.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu